Kredi kartı borcu veya kredi borcu olup ödeyemeyen, avukatlık olanlar burada anlatacaklarımıza kulak verin. Bu bilgiyi edinirseniz sizi telefonla arayan avukat, varlık fonu bürosuna karşı bilinçlenmiş olacaksınız.
İster kredi kartı borcu olsun ister kredi borcunuz; bu borçların ödenmesi için banka size 90 gün süre verir. Bu 90 günün sonunda borcu takip etmek için avukata verir. Avukatlar da sizden bu borcu tahsil etmek için icra yoluna başvurur.
İşte işler bu andan itibaren değişebiliyor. Ne yazık ki ufak tefek borçlar için harç yatırıp, haciz göndermek yerine, telefonla arayıp tehditkâr şekilde konuşan avukatlar var. Telefonla tehditkâr şekilde her gün arayan insanları rahatsız edebiliyorlar.
Bu kişileri reklam kuruluna, CİMER’e başvuru yaparsanız ağır ceza almalarını sağlayabilirsiniz. Bu şekilde tacizde bulunup, kişilik haklarına saygısızlık edip sonunda 30 bin lira ceza yiyen avukatlar var.
Kafasına her esen avukat ya da varlık fonu şirketi sizin telefonunuza mesaj gönderemez. Mesaj gönderip içeriğinde hapis yatabilirsiniz, icra geliyor kapınızın önünde diyemez. Bu tarz insanlarla kesinlikle muhatap dahi olmayın.
Kredi kartı borçlarınız avukata aktarıldıktan sonra sizden tahsil edemeyince başka bir avukata ya da varlık fonu şirketlerine devredilebiliyor. Yani banka sizin borcunuzu başkasına satıyor, o diğerine satıyor. Kim tahsil edebilirse mantığındalar.
Kredi Kartı Borcu Avukatlık Olanların Bilmesi Gerekenler
Eğer siz de bu durumdaysanız bilmeniz gereken kanuni haklarınız var. Borcunuz avukata devredildi diyelim; sizi aradılar bilmem ne hukuk bürosuyum.. Kredi kartı borcunuz varmış.. (Sizin borcunuzun bankaya olduğunu unutmayın.)
Eğer arayan kişi borcu devraldıysa, icra dairesine gidip o önceki dosyayı çekmesi gerekir. Yeni devralan kişi-kurum icra dairesine gidip; Ben bu bankanın vekiliyim, icrayı ben açacağım deyip kanuni yollarla başvuru yapması gerekir. Kanuni yol nedir? Haciz başlatmak. Evinize gelip alacağı bir şey varsa alabilir ki; kanunlarımızda eşya almak öyle kolay değildir.
Evde biden fazla bulunan eşyalardan sadece birini alabilir. Yaşam için gerekli eşyalarınız da haciz edilemez. Buzdolabı, çamaşır-bulaşık makinesi, fırın, koltuk takımı vb. haciz edilemez. Ancak bu eşyalardan 2’şer adet varsa edilebilir. Bunlar dışında LCD TV, kurutma makinesi vb. temel ihtiyaç olmayan eşyalarınız haciz edilebilir.
Konumuza dönelim.. Avukat ya da varlık fonu sizi arayıp tehditkâr şekilde konuşması, taciz etmesi, huzurunuzu bozması kanuna aykırıdır. Bunu yapanlar suç işlemiş sayılırlar. Bu durum başınıza gelirse huzur ve sükuneti bozmaktan o kişiye-kuruma dava açabilirsiniz.
Kredi Kartı Borcu İçin Arayanlara Dikkat!
Kredi kartı borçlarınız devir olduysa eğer devrolduğuna dair resmi bilgi vermesi resmi belge sunması gerekir. Burada dikkatinizi çekmek istediğimiz bir şey daha var. Telefonla sizi arayana resmi ya da kişisel bilgi vermeyin. Her arayan kişiye bu bilgileri verilmez çünkü o kişi dolandırıcı da olabilir.
O nedenle dikkatli olmalısınız. Kim arıyorsa arasın deyin ki; devletin resmi kurumundan bana belge gelmesi gerekir. Devletin kurumunda bana resmi bir kâğıt gelirse size inanabilirim.
Öncelikle resmiyet lazım. Telefonla ben şuradan buradan arıyorum borcunuzu ödeyeceksiniz diye bir şey yok.
Varlık yönetim şirketi tarafından icra başlatılmışsa size resmi bir bildiri gönderilmesi gerekir. Daha icrayı bile başlatmadan taksitlendirme yapalım diyenler var. Resmiyet olmadan kimseye inanmayın. Telefonla taksitlendirme filan yapılamaz.
Varlık şirketi de arasa avukat da arasa hiç kimseye telefonla bilgi vermeyin, itimat etmeyin. Sürekli sizi arayanlar olursa eğer bunları şikâyet etme hakkınız var, bu hakkınızı kullanın.
Özetlemek gerekirse; kredi kartı borçlarının yasal süresi 90 gündür. 90 gün sonunda bu borç avukata devir edilir. Ve bu avukat icra takibinden doğan evrakları size tebliğ eder. Tebliğden sonra yasal işlemleri yapar. Olması gereken budur.
Kredi kartı ve kredi borcu olanlar borcunuz varlık şirketine devir olduysa sizi arayanlara karşı uyanık olun. Bu kişilerden kesinlikle resmi belge isteyin, telefonda herhangi bir bilgi vermeyin.
Leave a Comment